Mijn naam is Marco Hemelrijk, geboren in 1973 en woonachtig in Amersfoort.
Ik ben als klein mannetje begonnen met muziekmaken op de oude valse accordeon van mijn moeder. 
Vals of niet, ik had er reuze schik in. Zo’n schik zelfs, dat ik ook op school muziek ging maken door middel van het volgen van blokfluitles.
Toch, de blokfluit werd het niet voor mijn toekomst. Nee,het aloude toetsinstrument van mijn moeder bleef toch de winnaar. Echter moest de accordeon er toch echt aan geloven toen ik als jonge tiener op keyboard les ging.
Mijn eerste keyboard, een Casio, deed zijn intrede na eerst lang gespaard te hebben.
De Casio werd een GEM DSK 80 keyboard en dat werd weer een ROLAND E 20 en zo breidde ik maar uit.

Eerste band, eerste optreden

Totdat mijn pianoleraar door een band de vraag werd gesteld: Heb jij nog een goede leerling die wij in onze band kunnen laten spelen.
Die band was LEVEL. De band van de ‘van Thieltjes’ uit Amersfoort, ook wel bekend van ‘The Hotfighters’.
Mijn eerste ervaringen als toetsenist in een band werden een feit.
Marco Hemelrijk werd direct voor de leeuwen gegooid, en moest op zijn eerste avond als toetsenist voor een paar honderd man spelen met de band!

Het bleef niet bij dat ene optreden. Het hele land scheurde we door met de vrachtwagen, ik was 15 jaar! Spannend allemaal. Maar wat is er nou leuker dan bij het pianospelen ook te zingen! Dat had ik nog nooit gedaan. Zo begon ik op mijn kamer de eerste deuntjes te neuriën en te zingen.
Het zingen deed zijn intrede. Gestaag bleef ik oefenen, gesteund door mijn eigen pianospel.

De deuntjes van de pianoleraar werden vervangen door de deuntjes van de band! en de band speelde wel heel erg veel countrymuziek. Laat ik daar thuis nou ook veel mee geconfronteerd worden! mijn pa draaide niets anders.
Op die wijze werd ik die richting toch wel opgedrukt en gelukkig maar, ik ben het de allermooiste muziekgenre gaan vinden die er bestaat.

Pedal Steel & Guitar


Toch afvragend wat in de countrymuziek nou altijd dat vreselijk mooie jankerige gitaarachtige geluid was waar zo graag naar luisterde, kwam ik achter het bestaan van de pedal steel guitar, wat een mooi instrument is dat.
Al mijn krantenwijk geld bij elkaar geraapt, want bij een countryparty in de voormalige Annashoeve in Hilversum sprak ik de steelgitarist aan van de band die daar speelde en die had er eentje te koop !

Ik dat ding gekocht en hup! spelen! Autodidact die ik ben speel ik zo weg op dat mooie ding. Maar als je pedal steel gaat spelen is het ook handig als je een beetje gitaar kunt spelen.
Dus ik naar Kees Dee en een pracht van een gitaar gekocht.


Studio

Ik ben mij intussen mede gaan richten op opnametechnieken. Wat zou het mooi zijn als ik mijn eigen muziek op een mooie manier zou kunnen opnemen.
Na jaren van leren, proberen, cursussen en lessen volgen heb ik nu mijn eigen studio. Kleinschalig, maar ik kan mij meten met de grote jongens qua apparatuur, kennis, kwaliteit en perfectionisme.

Al met al ben ik inmiddels in de 40, speel piano, gitaar, pedal steel, mondharmonica, blokfluit en ik zing er ook nog een deuntje bij :-)
Mijn sets zijn een goed mix van luister nummers en Line Dance nummers die met passie gebracht worden.